tirsdag den 29. marts 2011

Mediegruppens hverdag

Kvikmarkens Privatskoles mediegruppes hårde arbejde gør godt på bloggen.
Emilie 7.y
Mediegruppen er godt i gang med at lave bloggen på www.kvikmarken.blogspot.com.
Vi har alle sammen lavet en masse interviews og rappotager, og er i fuld gang med bloggen. Vi startede mandag morgen med at få uddelt nogle ”job”. Nogle blev journalister, nogle blev teknikere, andre blev juniorredaktører og lærerne udråbte sig selv til seniorredaktører. Det vil sige, at journalisterne laver en masse fede og gode interview, rappotager og en masser andre fantasifulde artikler om miljø. Juniorredaktørerne kigger teksten igennem, og til sidst kigger seniorredaktørerne på dem, og ligger dem på vores blog. Teknikerne er en stor hjælp på holdet. De hjælper, når der ligges billeder ind på bloggen, og når der skal sættes computere op på skolen, der viser vores blog. De er kort sagt en kæmpe hjælp med teknikken her i mediegruppen.
Når vi møder om morgenen, går vi straks i gang med vores artikler. Nogle går ud og følger andres hverdag, og andre sidder foran computeren, og begynder og skrive. Efter frokost går vi hårdt på igen, og laver videre på vores super blog. Sidst på dagen slutter vi af på en opsamling, af det vi har lavet, og sætter det sidste ind på bloggen.
Efter en super god dag, cykler vi alle hjem med et smil på læben, og en god fornemmelse om dagen i dag og dagen i morgen.  
Mediegruppen samlet.

Radioavisen er opdateret!

Så er nyeste radioavis lagt på nettet. Tryk på knappen øverst eller find den i arkivet til højre.

Malthe har tegnet dagens miljø-tegning af en der genbruger flasker.

Miljøet på Kvikmarkens Privatskole - en reportage

Miljøuge på Kvikmarkens Privatskole


Miljøuge: Anden dag på kvikmarkens Privatskole, og alle værksteder er stadig super aktive.
Josephine 7.x og Emilie 7.y
Dag 2
Så er anden dag kommet, og alle er kommet med højt humør, og klare til at være aktive på de forskellige værksteder. I dag har vi været ovre og besøge fem nye værksteder: ”Miljøkunstværk”, ”Fra ressource til røg”, ”KVIK ENERGI”, ”Fokus på vandforbrug” og ”Henry Heerups skraldekunst”.
Miljøkunstværk
På værkstedet ”Miljøkunstværk” klistrer de skrald på en væg. Dette værksted arbejder sammen med værkstedet ”Skraldekunst”. Det, der hjælper miljøet på disse værksteder er, at de genbruger en masse ting i stedet for at smide dem ud. Der er en masse elever, forældre og lærer her på Kvikmarkens Privatskole, der har doneret en masse ting, og det er disse ting, der bliver brugt til skraldevæggen.
Fra ressource til røg
Vi har også besøgt værkstedet ”Fra ressource til røg”. De har fået genbrugsspørgsmål, og besvarer dem. Et eksempel på et spørgsmål lyder: ”Hvor meget af det papir, vi bruger, bliver genbrugt?” Det er jo et rigtig godt spørgsmål, de begiver sig i kast med. Det var forskelligt fra person til person, hvorvidt det interesserede folk.
"KVIK ENERGI"
Værkstedet ”KVIK ENERGI” går ud på at finde el-ting på skolen og derefter tegne et miljø rigtigt hus. I dette værksted får man meget af vide, om hvordan man kan spare. Det er nok mere et værksted for den lidt mindre aldersgruppe, da de ældre elever allerede har haft det i skolen, og så ikke interesserer sig for det mere. 
Fokus på vandforbrug
Midt på dagen kom vi forbi ”Fokus på vandforbrug”. Der var de i gang med at efterligne en spildevandsfabrik ved hjælp af en flaske, vat, vand, sten og jord. Formålet med dette værksted, er at forstå hvorfor man skal spare på vandet. Målgruppen for denne aktivitet er de yngre børn, da de ældre børn har haft det i skolen og ikke synes at det er spændende på samme måde.

Emilie er igang med at interviewe André 1y

De er igang med at lave en figur

Henry Heerups skraldekunst
På værkstedet ”Henry Heerups skraldekunst” skal man lave en figur ud af affald og skrald. Man må selv vælge hvilken figur, man vil lave. På dette værksted hjælper man miljøet ved at genbruge det affald, der ellers skulle smides ud. Der er et enstemmigt svar om hvorvidt, man synes om dette værksted, og svaret er ja. For de små kunne der godt være mere skrald, og hos de store, er det dejligt, at man rører sig lidt i stedet for at side stille hele tiden.
Tak til Ellen 5.x, William 6.y, Alexander 6.x, Oliver 6.x, Sebastian 7.y og André 1.y fordi at de ville deltage i de grundlæggende interviews.



Filmanmeldelse af "Microcosmos"

Af Anders og Andreas
Vi besøgte miljøbio, og så filmen ”Microcosmos”. Microcosmos handler om insekt livet rundt omkring i naturen. Den foregår i Frankrig og i filmen følger man både insekter, som man allerede kender som mariehøner, edderkopper og myrer, men man følger også nye spændende og sjove insekter.  Under filmen kører der mange baggrunds lyde og sangen, hvilket giver en hyggelig stemning. Man hører både lyde fra skoven, men der er også lagt sange og rytmer ind i baggrund. Man møder mange insekter og følger deres kamp for at overleve. Man får mange indtryk af hvordan livet fungere, men også bare af den smukke natur med bl.a. nogle flotte stemningsbilleder. Man ser dyrene både når der starter nyt liv, men også når der skabes nyt liv. Man ser en larve, der kæmper sig ud af sit æg. Fra det øjeblik begynder den farefulde hverdag for larven. Man ser den hårde kamp insekterne må kæmpe for overlevelse hverdag. Vejret er en af de ting. Hvilken katastrofe regn kan være. Insekterne må søge skjul, indtil det er forbi, og så begynder genopbygningen. Gennem filmen kommer der også nogle sjove indslag, hvor man kan grine, som bliver kombineret med det faglige. Man ser også nogle flotte og vidunderlige ting. Filmen bliver filmet fra nogle fantastiske vinkler, hvilket giver en hel anden indlevelse af filmen, det var virkeligt godt.
Vi vil give filmen 4 ud af 5 stjerner, da ”Microcosmos” er en fantastisk film, hvor man får et godt indblik i insekt livet. Man får mange indtryk, men der er også tid til at grine. Dog taler fortælleren engelsk, og til sidst kan den godt blive lidt lang, da handlingen handler meget om det samme. Du kan godt glæde digJ


Musikgruppens fremskridt...

Kære læsere.
Vi har i dag været ovre hos musikgruppen, som var i gang med at lave en sang.
Da vi var ovre i musiklokalet hvor musikgruppen holder til, kunne vi se at de fleste var meget fokuseret på at lave sangen god. Nogen spiller på instrumenter, mens Amanda, Emily og Roza som også har skrevet  miljøsangen, inspireret af Fallulahs’ ”Out Of It”, sang.
Vi har fået lov til at skrive et udklip af sangen, og valgte derfor omkvædet.

”Pas på miljøet,
For det vores ansvar
For jorden den dør sgu!
Så pas på miljøet NU!”

De havde det alle sammen sjovt, og så ud som om de lærte noget af det. Jeg glæder mig meget til at hører mere om ugens forløb med musik værkstedet. Der var dog nogle små problemer, men alt i alt var de alle sammen som sagt glade.

I forhold til instrumenterne, var der mange forskellige. Der var alt fra bass, trommer og keyboard, til tamburiner, hvilket gjorde den lyd der kommer ud samlet, blev rigtig spændende, og eksotisk.
Man kunne se at de alle sammen havde styr på instrumenterne, da noderne/akkorderne ofte var ret kompliceret.

Min konklusion over musikgruppens arbejde, er at det kører stærkt fremad, og at de sagtens kan få en professionel sang ud af det, og selvfølgelig at de har det rigtig sjovt.


Skrevet af: Kareem
Fotagrafier af: Sebastian


De 20 bedste sparetips

·        Sluk lyset efter dig, når du går.
·        Brug sparepærer. De holder 5-15 gange længere end glødepærer.
·        Brug radiatortermostat og husk og stil varmen efter, hvordan temperaturen er.
·        Tag brusebad i stedet for karbad, det er dyrt at varme vand op.
·        Skift det gamle fyr! Du kan spare helt op til 30 procent på varmeregningen.
·        Drop standby og sluk el-apperater, du ikke bruger. En familie bruger i gennemsnit 665 kroner om året på standby.
·        Indstil køleskabet på +5 grader og fryseren på -18 grader. Husk også at lukke køleskabslågen, når du har brugt køleskabet.
·        Brug elspareskinner til computer og tv. Elspareskinner slukker automatisk for udstyret, når det ikke bruges.
·        Lad ikke din oplader sidde i stikkontakten efter brug.
·        Fyld vaske- og opvaskemaskinen helt op. Vask tøjet ved 30 grader i stedet for 40 grader.
·        Hæng tøjet til tørre i stedet for at bruge tørretumbleren hver gang.
·        Køb bærbare computere og fladskærme. De bruger typisk ikke lige så meget strøm som de stationære.
·        Køb A-mærkede hårde hvidevarer.
·        Sluk for vandet, når du bruger sæbe.
·        Tag cyklen, toget eller bussen på arbejde, i stedet for bilen.
·        Skru ned for varmen. I et soveværelse er det tilstrækkeligt med en temperatur på 16-18 grader. For hver grad du skruer ned, sparer du 5-6 % af varmeforbruget.
·        Hvis du lufter ud, så husk at slukke for varmen imens.
·        Tag brusebad i stedet for karbad. Der kan spares ca. 80 l vand.
·        Udnyt for- og eftervarmen i ovnen, og på kogepladerne.
·        Lav en ugentlig madplan, så du undgår spild af mad.
Skrevet af Kamilla, Rebecca og Marlene 8.x

Vandets kredsløb

Af Alfred 3.x
Skyerne kommer med regn eller sne. Regn og sne er nedbør. Nedbøren falder ned på jorden. Noget af vandet bruger planterne til at vokse med. Det fordamper langsomt fra bladene og op i luften igen. Noget af vandet løber ned i søer og åer. Resten løber ud i havet. Men en stor del af vandet siver langsomt ned i jorden. Efter nogle år, når det ned til grundvandet. Grundvandet er meget rent. Grundvandet pumper vi op. Det er det, der kommer ud af din vandhane. Det vand vi ikke pumper, løber ud i havet. Endelig når vandet ud til havet. Nogle vanddråber kan have været 1000 år undervejs. Fra havet fordamper vandet. Det samles til skyer og så kan det hele begynde forfra.
Syreregn
Syreregn opstår hvis vandet bliver beskidt eller forurenet undervejs. Stoffer fra biler og fabrikker som fx Co2, som gør at regnen får en pH værdi på 4,5. så regnen bliver sur og som er dårlig får træer, planter og dyr.
Dette billede viser hvad der sker.

I den grønne have med Majka

Af Eline
Fotograf Malthe
Eleverne i dette værksted plantede en masse ting bl.a. blomster, salat, dild, persille og nogle plantede også tomater. De plantede det i en skotøjsæske med sølvpapir i bunden og til sidst, noget jord ovenpå. Så stak de nogle pinde ned i jorden, hvor der var et stykke papir på og på papiret stod der enden blomster, salat, dild, persille eller tomater.  Majka  var læreren i det værksted og hun ved en masse ting om planter og hun er også god til at fortælle om hvad man skal gøre. Du kan først spise tomater når de er tre måneder gamle og man kan først spise dild når det er en måned gammelt og det samme med persille og salat skal bruge tre uger. Og eleverne måtte selv få deres planter med hjem.   

Her ser du hvordan planterne er sået.

  

Den første afstemning

Vi har i dag lukket vores første afstemning, og åbnet en ny.
Den gamle afstemning omhandlede spørgsmålet ” Hvor tit slukker du din computer når du er færdig med at bruge den”, og havde fire svarmuligheder. Altid, nogen gange, sjældent og aldrig. Resultaterne blev.
1.     Altid:                 66%
2.     Nogen gange:  35%
3.     Sjældent:          11%
4.     Aldrig:                  3%

Vi siger tak til alle 53 stemmer

Husk at stemme i den nye afstemning  !

Skrevet af Kareem

Miljøquiz

Af Malthe og Eline

Quizzen handler om, hvordan man kan gøre miljøet bedre. De store skulle vælge en af de små, de ikke kendte så godt. Så skulle de i gang med nogle af spørgsmålene. De sad i tre/ fire små grupper, og de store skulle hjælpe de små med at løse spørgsmålene. Nogle af spørgsmålene kommer her:






















Kunne du svare rigtigt på alle spørgsmålene?

HJÆLP !!!

Kære elever og forældre fra Kvikmarkens Privatskole.
Her i Featureugen er der en masse hold. Et af holdene skal forvandle skrald til kunst.
Skraldekunstholdet er ved at løbe tør for skrald, og de opfordrer derfor forældre til at aflevere alt det storskrald i har derhjemme i 2.x.