torsdag den 31. marts 2011

Miljøuge på Kvikmarkens Privatskole - en reportage


Miljøuge:
Så blev det 4. og sidste dag for miljøugen på Kvikmarkens Privatskole, og alle skynder sig for at blive helt færdige.

Josephine 7.x og Emilie 7.y

Dag 4

Musikværk
I dag besøgte vi blandt andet værkstedet ”Musikværk”. Det var et værksted, der havde kørt med de samme børn hele ugen. I løbet af denne miljøuge har de lavet musik, altså de har taget nogle populære sange og skrevet teksten om til en miljøtekst. Disse sange skal de synge i morgen, når vi holder fællessamling i vores sal. Der skal de synge og spille på en masse instrumenter. ”Musikværk” går ud på, at få folk til at høre sangene og blive miljøbevidste på den måde. Eleverne på dette værksted havde en god oplevelse, da de har lært at spille på nogle instrumenter, de ikke kunne i forvejen.

Podcast
I løbet af ugen er der hver dag blevet lagt dagens radioavis ind på vores blog (www.kvikmarken.blogspot.com). Inden ugen startede, var der blevet samlet et hold, der skulle stå for denne radioavis. De har så samlet en masse nyheder og lavet en podcast hver dag i denne uge. I denne podcast har de givet nyheder om miljøet til alle lytterne. Det har været et spændende og meget udfordrende værksted, da de havde en tidsfrist hver eftermiddag.

Infocenter
Ude i hallen på skolen har vi haft et infocenter hele ugen. Der har der siddet skiftevis tre lærer fra skolen, og få gange en konsulent ved navn Jesper. Det, infocenteret har lavet, er at guide de mindre, også lidt de ældre elever rundt på skolen, hvis de ikke vidste, hvor de skulle hen. De tre lærer har faktisk taget sig af alle ”små” problemerne på skolen.

Miljørigtigt mad
Lige før, frokost tog vi over til ”Miljørigtigt mad”. De var lige blevet færdige med at lave deres retter. De havde lavet: Tapenade, sursød sovs, salat med soja og olie, romkugler og gulerodskager. Det specielle ved dette var, at intet af dette mad var varmet, for det var raw-food. Det vil blandt andet sige, at det ikke må blive over 42 grader varmt. Denne mad var der intet kød i, og da det heller ikke blev bagt, brugte det heller ikke strøm. Altså en rigtig miljøvenlig middag. På den måde kan man lave god mad miljøvenligt.

Demo-værelse med el-apparater
Vi var også ovre ved ”Demo-værelse med el-apparater”. Der fik vi fat i Emma, der fortalte os lidt om værkstedet. Vi fik af vide, at de målte strøm på forskellige ting for eksempel bærbare og vindblæsere, altså helt normale hverdagsting. Vi målte, at skolens ladeskab til vores bærbarere bruger cirka 1000 kr. om året på strøm, når der ingen computere er i skabet. Man lærer, hvordan man kan spare på strømmen, og spare penge. Eleverne fik et indblik i hvor mange penge, man egentligt bruger, uden at lægge mærke til det.

Miljøbio
Sidst på dagen talte vi med en fra ”Miljøbio”. De så nogle film, om hvordan jorden klarer sig med det miljø, vi har, og om dyr og insekters levevelfærd. Det er et godt værksted, hvis man gerne vil have et indblik på vores miljø i det 21. århundrede. I en af filmene så man en hule, der var så stor, at den kunne rumme ”Empire State Building”. Nogle af filmene var på engelsk, men med danske undertekster, så det var nemmest for de store at følge med, men de små kunne sagtens få noget ud af det.

Tak til Jonathan 5.x, Nikolaj 3.x, Sebastian 8.x, Lærer Brian, Astrid 6.x og Emma 6.x for interviewene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar