torsdag den 31. marts 2011

Økologi og dyrevelfærd

Økologi er ved at være en stor del af vores moderne samfund. De fleste forbinder økologi med noget sundt, og da folk gerne vil være sunde, er økologisk mad ved at være meget udbredt. Derfor er der også flere og flere landmænd, der driver økologiske gårde. Både dyr og grøntsager skal være økologiske. De økologiske landmænd går meget op i dyrevelfærd, og at dyrene har det godt. Dyrene skal have god plads, sundt foder, og frisk luft. Landmændene vil gerne drive et landbrug, der er i harmoni med naturen. Det betyder, at dyrene skal have lov til at leve, som de ville leve i den frie natur.
Der er ikke nogen bestemt måde at drive et landbrug på, men der er nogle krav fo,r at man kan kalde sine husdyr økologiske:

·        Dyrene skal have god plads at bevæge sig på indendørs og udendørs
·        Dyrene kan udfolde sig som de vil – rode i jorden, bade i mudder osv.
·        Alle dyrene har adgang til daglig motion året rundt
·        Der er ren og tør strøelse, så dyrene kan ligge godt
·        Der skal være frisk luft og dagslys i stalden                                                                               
·        Alle dyrene skal have adgang til grovfoder

Det er ikke kun dyrene, der skal lægges vægt på i et økologisk landbrug, det er også vigtigt, at de ting, man dyrker, er sunde. Mange landmænd sprøjter/gøder det, de dyrker for at få det til at gro hurtigere, blive større og uden fejl. Det virker i princippet smart, men nogle af de giftstoffer, de sprøjter med, kan være farlige for mennesker. Når vi mennesker så spiser maden, kan vi blive syge, eller immune over for pencil, som man skal have for at blive rask. Da det blev opdaget startede det økologiske landbrug. Der er dog stadig mange mennesker og landmænd, der ikke er hoppet med på økologi bølgen, fordi det ikke-økologiske mad er billigere. Både i butikkerne, og når man dyrker det.  
Lavet af Kamilla 8x



En dag tilbage

Af Regitze og Malthe
I dag var vi ude og snakke med radioavisenholdet, fordi det var sidste dag i dag (torsdag).
Radioavisen har lavet et program hver dag i den her i uge, og et interview. Så de skal lave en sang, som kommer med i denne udgave af radioavisen, sangen skal synges af holdet, sangen hedder radio-kvik-sangen. De har selv skrevet sangen til melodien "Bjørnebrødrene", sangen handler om radioavisen og deres sidste dag. De synes selv det har været sjovt at lave sangen.
Efter Christian fra 8.x mening, synes han det sjoveste har været at gå og synge børnesange og lave deres sang. Værkstedet synes også de er blevet bedre venner med hinanden.

Slideshow fra miljøugen

Miljøuge på Kvikmarkens Privatskole - en reportage


Miljøuge:
Så blev det 4. og sidste dag for miljøugen på Kvikmarkens Privatskole, og alle skynder sig for at blive helt færdige.

Josephine 7.x og Emilie 7.y

Dag 4

Musikværk
I dag besøgte vi blandt andet værkstedet ”Musikværk”. Det var et værksted, der havde kørt med de samme børn hele ugen. I løbet af denne miljøuge har de lavet musik, altså de har taget nogle populære sange og skrevet teksten om til en miljøtekst. Disse sange skal de synge i morgen, når vi holder fællessamling i vores sal. Der skal de synge og spille på en masse instrumenter. ”Musikværk” går ud på, at få folk til at høre sangene og blive miljøbevidste på den måde. Eleverne på dette værksted havde en god oplevelse, da de har lært at spille på nogle instrumenter, de ikke kunne i forvejen.

Podcast
I løbet af ugen er der hver dag blevet lagt dagens radioavis ind på vores blog (www.kvikmarken.blogspot.com). Inden ugen startede, var der blevet samlet et hold, der skulle stå for denne radioavis. De har så samlet en masse nyheder og lavet en podcast hver dag i denne uge. I denne podcast har de givet nyheder om miljøet til alle lytterne. Det har været et spændende og meget udfordrende værksted, da de havde en tidsfrist hver eftermiddag.

Infocenter
Ude i hallen på skolen har vi haft et infocenter hele ugen. Der har der siddet skiftevis tre lærer fra skolen, og få gange en konsulent ved navn Jesper. Det, infocenteret har lavet, er at guide de mindre, også lidt de ældre elever rundt på skolen, hvis de ikke vidste, hvor de skulle hen. De tre lærer har faktisk taget sig af alle ”små” problemerne på skolen.

Miljørigtigt mad
Lige før, frokost tog vi over til ”Miljørigtigt mad”. De var lige blevet færdige med at lave deres retter. De havde lavet: Tapenade, sursød sovs, salat med soja og olie, romkugler og gulerodskager. Det specielle ved dette var, at intet af dette mad var varmet, for det var raw-food. Det vil blandt andet sige, at det ikke må blive over 42 grader varmt. Denne mad var der intet kød i, og da det heller ikke blev bagt, brugte det heller ikke strøm. Altså en rigtig miljøvenlig middag. På den måde kan man lave god mad miljøvenligt.

Demo-værelse med el-apparater
Vi var også ovre ved ”Demo-værelse med el-apparater”. Der fik vi fat i Emma, der fortalte os lidt om værkstedet. Vi fik af vide, at de målte strøm på forskellige ting for eksempel bærbare og vindblæsere, altså helt normale hverdagsting. Vi målte, at skolens ladeskab til vores bærbarere bruger cirka 1000 kr. om året på strøm, når der ingen computere er i skabet. Man lærer, hvordan man kan spare på strømmen, og spare penge. Eleverne fik et indblik i hvor mange penge, man egentligt bruger, uden at lægge mærke til det.

Miljøbio
Sidst på dagen talte vi med en fra ”Miljøbio”. De så nogle film, om hvordan jorden klarer sig med det miljø, vi har, og om dyr og insekters levevelfærd. Det er et godt værksted, hvis man gerne vil have et indblik på vores miljø i det 21. århundrede. I en af filmene så man en hule, der var så stor, at den kunne rumme ”Empire State Building”. Nogle af filmene var på engelsk, men med danske undertekster, så det var nemmest for de store at følge med, men de små kunne sagtens få noget ud af det.

Tak til Jonathan 5.x, Nikolaj 3.x, Sebastian 8.x, Lærer Brian, Astrid 6.x og Emma 6.x for interviewene.

Kvikmarkens miljøband

her er en lille film fra kvikmarkens miljøband.

Fang strømtyven!

”Fang strømtyven” går ud på, at man skal finde ud af, om tingene bruger strøm, når de er på standby. Hvis de så bruger strøm, når de er på standby, er de så kaldte ”strømtyve”.  Hvis de ikke bruger strøm, så er de arbejdere. Det er det, som de skal finde ud af i værkstedet ”Demo-værelse med el-apparater”. De fleste synes, at det er sjovt, men Illan 3.x syntes ikke, at det var rigtig sjovt men ikke helt kedeligt.

Genbrugsbod

I 6.y og i billekunst laver de kunst ud af skrald, som skal udstilles fredag. Det er lærerne Signe, Lotte og Camilla, der står for boden. Vi har snakket med lærer Signe.
Hvad går dette værksted ud på?Vi laver kunstværker af skrald, der alligevel skal smides ud. Vi kan ligeså godt bruge det til noget fornuftigt.
Hvad kommer der til at forgå i morgen (fredag)?Der bliver alle vore ting, som er blevet lavet i løbet af ugen udstillet i 6.y.

I håndarbejde og 6.x genbruger de gamle ting, som f.eks. gammelt tøj, gamle sko og gammelt legetøj. Det bliver solgt om fredagen. Der bliver også piftet lidt op på noget af tøjet, og der bliver lavet punge af te breve. Lærerne i dette værksted er Inge og Pia. 
Lavet af Marlene og Rebecca 8.x 










Kryds-og-tværs 2

Husk nu at deltage i vores konkurrence, hvor du kan vinde bolsjer. Der er præmier til de 10 første rigtige besvarelser, så skynd dig! Du kan finde en seddel med kryds-og-tværsen på ved de bærbare computere i hallen og ved infokiosken.
Alle svarene, til krydsogtværsen, kan findes på vores blog.
Alle svarene SKAL afleveres i computerrummet til mediegruppenJ

1.     I hvilket lokale starter videorundturen?
2.     Hvem var med i radioavisen d. 30 marts?
3.     Hvem er værkstedsleder for ”Den grønne have”?
4.     I hvilket lokale er skraldekunst?
5.     Hvilket miljøfarligt affald har tre drenge for skolen fundet?
6.     Hvor mange kokkehuer fik raw food?
7.     Hvad for en film blev anmeldt i miljøbio?

Miljøfarligt affald fundet tæt ved skolen!


Tre drenge som heder August 2.y, Viktor 2.x og Rasmus P 4.x, fandt graffitidåser og flasker, der bare lå på jorden! De fandt det da de skulle lede efter skrald til skraldekunst værkstedet. Det blev fundet tæt på Vadgårdsparken. Drengene tog alt det affald, de kunne bære. Dem, der har gjort det er nogle miljøsvin, fordi mennesker og dyr kan skære sig på flaskerne og de er 4000 år til millioner af år om at blive nedbrudt. Graffitidåserne forurener, så derfor må man ikke smide dem. Jeg synes at, de ikke kan være bekendt at svine miljøet til med graffitidåser og flasker.


Af Alfred 3.x

Resultater fra 2. afstemning

Vi har i dag lukket vores anden afstemning, og åbnet en ny.
Den forrige afstemning omhandlede spørgsmålet ”Hvor tit cykler du til skole/arbejde?”, som havde fire svarmuligheder. Altid! Nogle gange, sjældent og aldrig.
1.     Altid!:              53%
2.     Nogle gange:    25%
3.     Sjældent:         11%
4.     Aldrig:             10%

Vi siger tak til alle 80 stemmer

Husk at stemme i den nye afstemning!


Skrevet af: Kareem

Videorundtur


Her er en lille videorundtur på kvikmarkens miljøuge.
Vi har været en tur rundt på kvikmarken for at optage hvad de forskellige grupper har lavet.

onsdag den 30. marts 2011

Step by step fuglekasser!

·        Først saver man et bræt over i 4 lige store stykker. Brættet skal være 15 cm bredt og derefter skal du 30 cm i længden. Dem skal du lave 4 stk. af.
·        Tag et 20 cm bredt bræt og mål 27,5 cm op i længde. Sav det af! Dette er fuglekassens tag.
·        Efter det banker man 3 søm i i hver side, så det bliver til en kasse.
Du skal bruge 20 søm i alt.
·        Stil fuglekassen på det 15 cm brede bræt og afmål bunden.
·        Kørn (hammer sømmenes spids halvflade) sømmene så træet ikke så let flækker.
·        Bor redekassens indgangshul.
·        Start med at sømme bunden i og bagefter taget fast.
·        Du kan også pynte uden på kassen, hvis du lyster.
Lavet af handy Rebecca 8x
 

Vil du være en grøn dulle?


Af Regitze 7.x

Vil du gerne være mere miljøbevist, men stadig være den samme? Her kan du få nogle tips til at blive mere miljøbevist, og føle dig lidt mere lækker.

Betyder træer noget for vores miljø og klima?
 Plant et træ er en organisation som har eksisteret siden 1988 og har plantet 1000 vis af træer i Danmark.


Noget af det der truer verden mest er CO2 udslip, men en af de muligheder vi har for at bevare vores jord er at vi planter træer. Træer er meget vigtige for vores miljø og klima, fordi de omdanner CO2 (Kuldioxid) til O2 (ilt)
Den 17. april er Danmarks nationale ”plant et træ”–dag. Du kan også blive træ-ven(inde) på ”Plant et træ”s hjemmeside. http://www.plant-et-trae.dk/   
Er økologi sundere, og bedre for vores miljø?

”Grønsager dyrket uden brug af sprøjtemidler indeholder ikke flere sundhedsfremmende stoffer end dem, som er dyrket på normal vis. Det viser en stor dansk undersøgelse,”
lyder en overskrift Videnskab.dk. Økologi er bedre for miljøet, og man får det formentlig godt med, man har købt økologisk, fordi man passer bedre på miljøet, men det er dyre at købe økologiske varer, fordi de er dyrket uden sprøjtemidler. En af de grunde, der kan være til man ikke køber økologisk er, man er under uddannelse og ikke har så mange penge.
Hver anden dansker køber økologisk. Størstedelen af dem er børnefamilier, og mennesker der, bor i eller bor op til storbyer, men også personer med en lang videregående uddannelse. Familien, der køber økologisk betaler i gennemsnit 12.600 kr. per år.      
Det sted, der er blevet handlet flest økologiske varer i, er Netto derefter Super Brugsen og Irma som nr. tre.

Faktisk bruges der langt mindre co2 til at producere frugt og grønt, end hvis du køber oksekød. Produktionen koster et CO2 udslip på ikke mindre end 16 kg.
Grøn make-up.
Hvis du nu tænker, du gerne vil være lidt lækrere med økologisk make-up, så kan du prøv et mærke ved navn NVEY Eco. Det er uden skadelige ingredienser og uden parabener. Du kan købe mascara, eyeliner, foundation, øjenskygge, concealer, og lipgloss.
Så vist det lyder som noget for dig, kan du jo lige klikke ind på den her hjemmeside: NVEY Eco's hjemmeside
  


                                                                                      

Raw food

Raw food eller ”råkost” er mad, der er tilberedt på en måde, så det ikke er opvarmet mere end 42 grader. Man mener, at opvarmning ændrer maden. Hvis maden er opvarmet mere end 42 grader, bliver enzymerne i råvarerne ødelagt. Jo kraftigere opvarmningen er, jo mere ændrer maden sig. Opvarmning af maden nedsætter også næringsværdien og/eller gør maden giftig.
Raw food er et fænomen, der har eksisteret et stykke tid i USA, men det er først lige kommet til Danmark. Den første bog om Raw food i Danmark blev udgivet lidt før jul 2010, og cirka samtidigt åbnede den første Raw food restaurant. Der er omkring 3 Raw food restauranter/cafeer i Danmark, men antallet forventes at blive langt højere.
Raw food er en livsstil. Det gælder om at spise så meget ukogt, og ikke-tilberedt mad som muligt. Jo højere procenten af rå mad er, jo bedre og mere gavnligt er det for kroppen, mener ”raw-fooderne.” For at være en rigtig raw-fooder, skal 75 procent, og helst mere af ens mad, bestå af rå mad. I bund og grund handler Raw food om at bevare vitaminer, enzymer og andre næringsstoffer, som ellerville forsvinde ved høj opvarmning af maden.
Emil fra vores mediegruppe har været ovre og besøge Raw food værkstedet, og fik en opskrift på noget af det mad, de har lavet:
Super zucchinipasta med oliventapenade

1 gul zucchini (squash)
2 gulerødder
soltørrede tomater (kan udelades)
Tapenade:
1/2 gul eller rød peberfrugt, skåret i tern
¾ dl pinjekerner
sorte oliven
citron, salt, tørrede krydder-urter efter behag
1. Skræl zucchini og gulerødder.
2. Lav strimler af zucchinien ind til kernehuset og af gulerødderne ind til den gule kerne.
3. Kør ingredienserne til tapenaden på en blender. Smag til og pynt evt. med soltørrede tomater.
Lavet af Kamilla 8x

Miljøtegninger af Malthe og Andreas


Her er tegninger som viser hvad der er godt for vores miljø.



Ved du hvor meget strøm din pc bruger?

Ved du hvor meget din computer koster?
Du har måske en stationær computer, som du er glad for. Men er du egentlig klar over, hvor meget den koster i el?

Jeg har set på nogle tal, og regnet lidt på det. Hvis du har en stationær pc, som du bruger hver dag UDEN at slukke, kommer el regningen op på cirka 1.577 danske kroner årligt. Det er cirka 131 kroner om måneden og 4,5 kroner om dagen for din computer. Og så er det faktisk også regnet uden skærm. Så hvis du husker at slukke for din pc om natten, kan du spare 788,5 kroner på et år.

En bærbar computer bruger næsten 4 gange så lidt strøm, og det er kun 394 kroner på et år.

Så hvis du kun bruger din computer til at surfe på nettet eller skrive i Word, er der miljømæssigt ingen grund til at have en stationær computer.


Lavet af Andreas

Radioavis onsdag

Så er dagens radioavis klar. gå ind på dette link og find den, eller tryk på "radioavis" fanen i toppen.

Midtvejs i miljøugen og i fuld gang med at blive miljøbeviste.

Af Josephine 7.x og Emilie 7.y
Miljøuge:
Så er vi over halvvejs på ugen, og folk er stadig i højt humør. Så har elever været rundt på de første 4/5 værksteder og går med rank ryg mod de næste.
Dag 3
Genbrugsbod
I dag startede vi med at besøge værkstedet ”Genbrugsbod”. Det var de godt i gang med at sy, lave miljø plancher og svare på spørgsmål om miljøet. Her kunne man tage alle sine gamle ting og sager med i skole, for eksempel tøj og bamser, og så kan man sy det om til noget nyt. Man kunne også lave nogle flotte punge efter eget design. Det hele bliver samlet og solgt videre til elever og forældre til børn på Kvikmarkens Privatskole i en bod på fredag. Så bliver alt tøjet genbrugt og ”nyt” igen. Dette var en aktivitet for alle i alle aldre, da det var en meget fri aktivitet, hvor man kan mange forskellige ting. Der var også mulighed for at lære noget nyt, da lærerne altid havde noget nyt i ærmet.

 Vedvarende energi/ brombærcelle
Midt på dagen besøgte vi værkstedet, hvor man skulle lave brombærceller. Der lærte vi at for at lave en brombærcelle, skal man starte med at mase nogle brombær, så man får saften ud af det. Så tager man en glasplade og finder ud af hvilken side der er strømledende. Denne side putter man kul på. Man tager endnu en glasplade, hvor der er lim/ titanoxid på den ene side og ikke noget på den anden. Den glasplade ligger man ned i brombærsaften. Efter 20 minutter tager man den op, og når du har tørret den af, putter man noget destilleret vand (ingen kalk i) og alkohol på. Mere nåede vi ikke at se, fordi at vi skulle videre til ”Grøn have”.
Grøn have
På værkstedet ”Grøn have” laver man for eksempel grøntsager. Man kan plante at lave persille, dild, salat og blomster. Eleverne laver deres eget lille drivhus. De putter også nyt jord i vores fine blomsterkasser på skolen, så de også kommer igen til sommer. Dette værksteds emne er opblomstring. ”Grønhave” er et lærerigt værksted, hvor man prøver noget anderledes, end det man gør i sin normale hverdag.
Tak til Josefine 7.x, Sarah 8.x, Oskar 2.x og Magnus 4.x, for de fine interviews.

Miljø-kryds-og-tværs

Husk nu at deltage i vores konkurrence, hvor du kan vinde bolsjer. Der er præmier til de 10 første rigtige besvarelser, så skynd dig! Du kan finde en seddel med kryds-og-tværsen på ved de bærbare computere i hallen og ved infokiosken.
Alle svarene, til krydsogtværsen, kan findes på vores blog.
Alle svarene SKAL afleveres i computerrummet til mediegruppenJ

MEN SKYND JER. SVARENE SKAL VÆRE AFLEVERET INDEN KLOKKEN 13:00 I DAG TORSDAG!! 
Lodret:
1. Hvad bruger man til pynt i genbrugsværkstedet?
3. Hvad opstår hvis vand bliver forurenet eller meget beskidt?
5. Hvilken side af Malthe første tegning er den miljørigtige?
7. Hvilket resultat fik 66 % af stemmerne i den første afstemning?
9. Hvem deltog i et interview i kvikradio i mandags?
Vandret:
2. Hvad kan bl.a. plante i Majkas værksted?
4. Hvilken organisation er Jesper fra infocenteret medlem af ”Den Grønne ___________”?
6. Hvad er efternavnet på en dansk maler, billedhugger og grafiker, der er kendt for personens skraldekunst?
8. Hvad står der efter overskriftet i dag 1?

Miljø-konkurrence - vind lækre bolsjer

Deltag i vores konkurrence, hvor du kan vinde bolsjer. Der er præmier til de 10 første rigtige besvarelser, så skynd dig!
Spørgsmålene kan man svare på ved hjælp af at søge på internettet og hvis man ved noget om miljøet.
Alle svarene SKAL afleveres i computerrummet til mediegruppenJ 

Spørgsmål:
Hvad er bedst for miljøet bil, bus eller cykel?
Hvad er bedst for miljøet at se fjernsyn eller lege udenfor?
Hvor kommer skolens strøm fra?
Hvor kommer skolens vand fra?
Hvor lang tid kan glas ligge ude i naturen før det forsvinder?
Hvor kommer varmen fra?
Hvor mange liter vand bruger et barn ca. på et år i Gladsaxe?

En dag med radioavis/podcast


Martin er igang med at redigere
 Podcast holdet mødes i 4.x om morgenen, og aftaler hvad alle skal lave hele dagen. Holdets lærer er Martin Bentholm. De bliver delt ind i små hold, eller er sammen to og to. De begynder at undersøge og skrive på deres emner. Det, de skriver om, bliver skrevet om til replikker, og ender i radioavisen. Allerede om formiddagen begynder de så småt at indspille. De indspiller de små ting, som f.eks. sporten og vejret. De indspiller selve radioavisen omkring kl. halv 12. Det betyder også, at det ikke er alle, der kan få pause. Hver dag er det nogen nye, der får lov til at indspille nyhederne, så alle får prøvet i løbet af ugen. Hver dag inviterer radioavisen en speciel person til et interview. De kalder det dagens gæst. Dagens gæst bliver indspillet efter frokost. I dag er dagens gæst Dorte, som er seniorredaktør i mediegruppen. Når alt er blevet indspillet, bliver det klippet sammen og lagt ud på Kvikmarkens blog. Når de er færdige, og det hele er blevet lagt ud, samles de og holder et møde, hvor de finder ud af, hvad de skal lave næste dag.



Dette er studiet, hvor der optages
 
Christian er igang med at læse sportsnyhederne

Af Kamilla 8x, Marlene 8x og Alfred 3x                                                                     



Miljørigtig mad

Af Emil 6.y
Jeg har været over og se hvad værkstedet ”Miljørigtig mad” laver. De starter med at dele sig op i grupper, der består af store og små elever. De små elever laver økologisk mad, og de store elever laver RAW Food. Eleverne laver ikke kun mad. De snakker også om økologi og RAW Food. Hos de små elever snakker de om, hvad økologi er, og at det ikke kun er mad, der er økologisk. Det kan også være tøj og parfumer. Hos de store elever snakker de om, at RAW Food kan være en livsstil, og de snakker også om, at i RAW Food må der ikke være noget fra dyr, og maden må ikke være over 42 grader. Lærerne går meget op i renlighed, og lærer Birthe Kirsten siger, at hun har haft nogle dygtige hold.
                                                                                      Opskrifter:
Hele madholdet er klar til at spise det lækre mad.
De små elever har lavet rod fritter med timian, perle byg salat, grov boller og æble kage med smuldrer dej. 
De store elever har lavet, super zucchini (squash på italiensk) pasta med oliventapenade og not stir fried salat (med grøntsager og asiatisk sauce)½s.
Jeg var selv oppe og smage de smås mad, og det smagte rigtig godt. Jeg vil give dem seks ud af seks kokkehuer. Jeg var specielt rigtig glad får æblekagen. Den smagte rigtig godt.
                                                       

tirsdag den 29. marts 2011

Mediegruppens hverdag

Kvikmarkens Privatskoles mediegruppes hårde arbejde gør godt på bloggen.
Emilie 7.y
Mediegruppen er godt i gang med at lave bloggen på www.kvikmarken.blogspot.com.
Vi har alle sammen lavet en masse interviews og rappotager, og er i fuld gang med bloggen. Vi startede mandag morgen med at få uddelt nogle ”job”. Nogle blev journalister, nogle blev teknikere, andre blev juniorredaktører og lærerne udråbte sig selv til seniorredaktører. Det vil sige, at journalisterne laver en masse fede og gode interview, rappotager og en masser andre fantasifulde artikler om miljø. Juniorredaktørerne kigger teksten igennem, og til sidst kigger seniorredaktørerne på dem, og ligger dem på vores blog. Teknikerne er en stor hjælp på holdet. De hjælper, når der ligges billeder ind på bloggen, og når der skal sættes computere op på skolen, der viser vores blog. De er kort sagt en kæmpe hjælp med teknikken her i mediegruppen.
Når vi møder om morgenen, går vi straks i gang med vores artikler. Nogle går ud og følger andres hverdag, og andre sidder foran computeren, og begynder og skrive. Efter frokost går vi hårdt på igen, og laver videre på vores super blog. Sidst på dagen slutter vi af på en opsamling, af det vi har lavet, og sætter det sidste ind på bloggen.
Efter en super god dag, cykler vi alle hjem med et smil på læben, og en god fornemmelse om dagen i dag og dagen i morgen.  
Mediegruppen samlet.

Radioavisen er opdateret!

Så er nyeste radioavis lagt på nettet. Tryk på knappen øverst eller find den i arkivet til højre.

Malthe har tegnet dagens miljø-tegning af en der genbruger flasker.

Miljøet på Kvikmarkens Privatskole - en reportage

Miljøuge på Kvikmarkens Privatskole


Miljøuge: Anden dag på kvikmarkens Privatskole, og alle værksteder er stadig super aktive.
Josephine 7.x og Emilie 7.y
Dag 2
Så er anden dag kommet, og alle er kommet med højt humør, og klare til at være aktive på de forskellige værksteder. I dag har vi været ovre og besøge fem nye værksteder: ”Miljøkunstværk”, ”Fra ressource til røg”, ”KVIK ENERGI”, ”Fokus på vandforbrug” og ”Henry Heerups skraldekunst”.
Miljøkunstværk
På værkstedet ”Miljøkunstværk” klistrer de skrald på en væg. Dette værksted arbejder sammen med værkstedet ”Skraldekunst”. Det, der hjælper miljøet på disse værksteder er, at de genbruger en masse ting i stedet for at smide dem ud. Der er en masse elever, forældre og lærer her på Kvikmarkens Privatskole, der har doneret en masse ting, og det er disse ting, der bliver brugt til skraldevæggen.
Fra ressource til røg
Vi har også besøgt værkstedet ”Fra ressource til røg”. De har fået genbrugsspørgsmål, og besvarer dem. Et eksempel på et spørgsmål lyder: ”Hvor meget af det papir, vi bruger, bliver genbrugt?” Det er jo et rigtig godt spørgsmål, de begiver sig i kast med. Det var forskelligt fra person til person, hvorvidt det interesserede folk.
"KVIK ENERGI"
Værkstedet ”KVIK ENERGI” går ud på at finde el-ting på skolen og derefter tegne et miljø rigtigt hus. I dette værksted får man meget af vide, om hvordan man kan spare. Det er nok mere et værksted for den lidt mindre aldersgruppe, da de ældre elever allerede har haft det i skolen, og så ikke interesserer sig for det mere. 
Fokus på vandforbrug
Midt på dagen kom vi forbi ”Fokus på vandforbrug”. Der var de i gang med at efterligne en spildevandsfabrik ved hjælp af en flaske, vat, vand, sten og jord. Formålet med dette værksted, er at forstå hvorfor man skal spare på vandet. Målgruppen for denne aktivitet er de yngre børn, da de ældre børn har haft det i skolen og ikke synes at det er spændende på samme måde.

Emilie er igang med at interviewe André 1y

De er igang med at lave en figur

Henry Heerups skraldekunst
På værkstedet ”Henry Heerups skraldekunst” skal man lave en figur ud af affald og skrald. Man må selv vælge hvilken figur, man vil lave. På dette værksted hjælper man miljøet ved at genbruge det affald, der ellers skulle smides ud. Der er et enstemmigt svar om hvorvidt, man synes om dette værksted, og svaret er ja. For de små kunne der godt være mere skrald, og hos de store, er det dejligt, at man rører sig lidt i stedet for at side stille hele tiden.
Tak til Ellen 5.x, William 6.y, Alexander 6.x, Oliver 6.x, Sebastian 7.y og André 1.y fordi at de ville deltage i de grundlæggende interviews.